News Archive
Türk sanatçılar New York SOFA Fuarı'nda
Zaman USA, 15.04.2011
Türk modern sanatını temsilen 4 sanatçı New York'un ses getiren sanat fuarı SOFA'ya katılıyor.

Türk sanatçılar, merkezi Washington'da bulunan Turkish Cultural Foundation’ın (TCF) desteÄŸiyle, New York'ta bu yıl 14’üncüsü düzenlenen ''Uluslararası Heykel Objeleri ve Fonksiyonel Sanat Fuarı''na (SOFA) katılıyor.

Sanatçılar Ayhan Tomak, Ebru DöÅŸekçi, Semra Ecer ve Yıldanur Ketenci'nin eserleri, 14-17 Nisan tarihlerinde New York'ta Park Avenue Armory'de düzenlenen fuarda, TCF'nin açtığı stantta sergilenecek.

SOFA'da heykelden tasarıma, dekoratif sanatlardan mücevhere kadar son derece geniÅŸ bir yelpazede, toplam 12 ülkeden gelen 600'den fazla sanatçının çaÄŸdaÅŸ, üç boyutlu ve fonksiyonel eserleri, 55 sanat galerisinin desteÄŸiyle sanatseverlere sunuluyor.
Fuarın açılış gecesine, Amerikalı ve uluslararası sanatseverlerden oluÅŸan kalabalık bir davetli topluluÄŸu ve gazeteciler katıldı.

Türk sanatçılarını ve eserlerini dünyaya tanıtmak ve Türkiye ile ABD arasında sanat köprüsü oluÅŸturmak amacıyla sanatçılara destek veren TCF'nin BaÅŸkanı Güler Köknar, Vakfın 5 yıldır SOFA'ya katıldığını ve fuarın biri New York'ta, biri Chicago'da olmak üzere yılda iki kez düzenlendiÄŸini belirtti. Sanatçıların TCF tarafından yapılan deÄŸerlendirme sonucu seçildiÄŸini bildiren Köknar, TCF'nin SOFA'ya katılmaktaki amacının, Türk kültürünü, sanatını ve özellikle daha az bilinen Türk modern sanatını yurtdışında tanıtmak olduÄŸunu vurguladı.
Source : Zaman USA
SOFA
 
Flag Counter