News Archive
SOFA Fuarı'nda eserleri sergilenen Türk sanatçılar yoğun ilgi gördü.
DHA, 14.04.2011
SOFA Fuarı'nda eserleri sergilenen Türk sanatçılar yoğun ilgi gördü.

New York'un en önemli sanat fuarlarından biri olan SOFA Uluslararası Heykel Objeleri ve Fonksiyonel Sanat Fuarı'nda eserleri sergilenen Türk sanatçılar yoğun ilgi gördü. Washington DC merkezli Türk Kültür Vakfı (Turkish Cultural Foundation), New York Uluslararası Heykel Objeleri ve Fonksiyonel Sanat Fuarına 4 Türk sanatçı ile katıldı.

ABD'de kurulu Türk Kültür Vakfı'nın girişimiyle, bu yılki fuarda Ayhan Tomak, Ebru Döşekçi, Semra Ecer ve Yıldanur Ketenci yeraldı.

Park Avenue Armory'de yapılacak olan SOFA New York'ta heykelden tasarıma, dekoratif sanatlardan mücevhere geniş bir yelpazede çağdaş, üç boyutlu ve fonksiyonel eserlere yer verildi.

Dünyanın en prestijli çağdaş sanat ve tasarım fuarlarından biri olan SOFA, 2011 New York Fuarı ile 60 galeri ve yüzlerce sanatçının katılımıyla binlerce koleksiyoner ve sanatseverlere kapılarını açtı .

Türk Kültür Vakfının SOFA'daki Türk sanatı standında Vakfın misyonuna bağlı olarak Türk sanatçılarına uluslararası fırsatlar yaratılmasının yanı sıra çağdaş Türk sanatı tanıtıldı. Fuara katılan sanatçılar, yarattıkları eserlerin esin kaynağını dile getirirken, kendilerine verilen bu fırsattan dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi. Vakfın Genel Direktörü Güler Köknar, New York'un en önemli fuarlarından biri olan SOFA Uluslararası Heykel Objeleri ve Fonksiyonel Sanat Fuarı'nda, Türk sanatçıların da yer almasını sağlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kaynar, New York'ta Türk sanatçıların beşinci kez katılımını sağladıkları fuarda, amaçlarının Türk sanatçılarını, Türk kültürünü ve göreceli olarak daha az bilinen Türk modern sanatını yurtdışına tanıtmak olduğunu söyledi. (Doğan Haber Ajansı)  
Source : DHA
SOFA
 
Flag Counter