News Archive
"Senden Önce Anadolu" Yayınlandı
Turkish NY, 24.11.2009

Turkish Cultural Foundation'un sponsorluğuyla Türkçe serisi tamamlanan ve İngilizce'ye çevrilen "Senden Önce Anadolu" eğitim ve kültür serisi yayınlandı. Geçmişten bugüne Anadolu'daki tüm uygarlıkların anlatıldığı, çocuklara ve eğitmenlere yönelik 16 ciltten oluşan "Senden Önce Anadolu" eğitim seti Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nin önderligi ve koordinasyonu ile gercekleştirildi.

Yayının tanıtımı, Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul Günay'ın katılımı ve konuşmasıyla 23 Kasım Pazartesi günü saat 10:00'da Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde düzenlenecek bir basın toplantısı ve resepsiyonda yapılacak.

Kollektif bir çalışmanın ürünü olan "Senden Önce Anadolu" eğitim seti projesinin mimarı geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz merhum Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Hikmet Denizli idi. Projede çok sayıda müze uzmanı, bilim insanı, yazar, ressam ve tarasımcı görev aldı.

"Senden Önce Anadolu," ilköğretim çağındaki 7-12 yaş arası çocuklara ve onların eğitmenlerine yönelik eğlenceli, akılda kalıcı ve öğretici yöntemlerle Anadolu toprakları üzerinde yaşamış uygarlıklar ve yaşam biçimleri hakkında bilgi veren son derece önemli bir kültür ve eğitim yayını.

Kronolojik olarak hazırlanmış ciltlerde Anadolu uygarlıkları ve yaşam biçimleri güneş ve bir çocuk kahraman eşliğinde okurları geçmişe doğru bir yolculuğa çıkarmakta. Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergilenen ve arkeolojik kazılarda elde edilen eserleri tanıtmanın yanı sıra Anadolu'daki uygarlıkların yaşam alanlarını gösteren ve çok sayıda görsel malzemeyle desteklenen sayfalar, boyama, bulmaca ve interaktif tamamlamalarla son derece zengin bir anlatıma sahip.

Eğitim serisini oluşturan ve aşağıda isimleri belirtilen 16 cildi kapsayan çağlar ve uygarlıklar tematik bir biçimde işlenmekte:

1.Yontma Taş Çağı; 2. Yeni Taş Çağı; 3. Bakır Taş Çağı; 4. Eski Tunç Çağı; 5. Asur Ticaret Kolonileri Dönemi; 6. Hititler; 7. Geç Hititler; 8. Urartular; 9. Frigler; 10. Batı Anadolu Uygarlıkları; 11. Anadolu'da Helenistik Dönem; 12. Roma Dönemi; 13. Bizans Dönemi; 14. Selçuklu Dönemi; 15. Osmanlı Dönemi; 16.Cumhuriyet Dönemi ve Atatürk

"Senden Önce Anadolu" eğitim seti medeniyetler beşiği Anadolu'nun kültür zenginliğini ortaya koyan ve Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlayacak önemli bir eser. Eğitim seti, Anadolu Medeniyetleri Müzesi Mağazası'ndan ve online Türk Kültürü Mağazası'ndan (http://www.turkishcultureshop.org) temin edilebilir.

Source : Turkish NY
 
Flag Counter