News Archive
Karagöz - Hacivat projesi
CNN Türk , 10.09.2008

ABD'de faaliyet gösteren Türk Kültür Vakfı'nca yürütülen "Geleneksel Türk Gölge Tiyatrosu: Karagöz" projesi kapsamında hayali Metin Özlen'in icra ettiği 20 geleneksel Karagöz oyunu 5 DVD'lik set halinde yayımlandı.
Türk Kültür Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Vakıf, Türk kültürü mirasını korumak ve belgelemek amacıyla "Geleneksel Türk Gölge Tiyatrosu: Karagöz" projesini hazırladı.

Vakfın yapımcılığını üstlendiği arşiv niteliğindeki projeye, Türk gölge oyunlarının yurt dışında tanıtılması için büyük çaba gösteren Türk tiyatro tarihi uzmanı Prof. Dr. Metin And bilgi birikimini aktararak destek verdi.

Proje kapsamında Türkiye'nin yaşayan en önemli Karagöz ustalarından hayali Metin Özlen'in icra ettiği 20 geleneksel Karagöz oyunu 5 DVD'lik bir set halinde yayımlandı.

Türkçe ve İngilizce tanıtım kitapçığı olan koleksiyonda menü seçenekleriyle oyun özetleri, tasvir tipler ve sahne arkası bölümleri yer alıyor.

Türkçe olarak icra edilen oyunlara, İngilizce özetlerin yanı sıra yer yer açıklayıcı İngilizce alt yazılar eşlik ediyor.

İlgilenenler, Türk Kültür Vakfı'nın, Taksim'deki merkezinden 120 YTL bağış karşılığında 5 DVD'lik sete sahip olabilecek.

 

Source : CNN Türk
 
Flag Counter