News Archive
New York'ta Atatürk Okulu yararına defile
DHA, 17.03.2011


New York ve çevresinde yasayan Türk ailelerin çocuklarının hafta sonları, Türkçe eÄŸitim gördüÄŸü Atatürk Okulu yararına, New York'ta düzenlenen defile büyük beÄŸeni kazandı.

Moda tasarımcısı Mehmet Köymen'in, 'Sultan'ın Koleksiyonu' adlı kreasyonu, New York'ta, Atatürk Okulu yararına düzenlenen bir defilede moda severler ile buluÅŸtu.

Manhattan'daki Metropolitan Pavilion'da gerçeklesen defile öncesi, defileye izlemeye gelenlere seslenen BaÅŸkonsolos Mehmet Samsar, "Atatürk Okulu'nun, burada yasayan Türk vatandaÅŸlarının hayatında, çok önemli bir yeri var. BirçoÄŸunuz ilkokul yıllarında belki bu okulda okuyarak Turkiye ile bağınızı güçlendirdiniz. Bu yüzden 40 yıldır bu okul sizlerin yardımıyla, okul yönetim kurulunun deÄŸerli katkılarıyla ve öÄŸretmenlerimizle ayakta duruyor. Çocuklarımız ne derece iyi eÄŸitimli, çocuklarımız ne derece kültürlü olurlarsa, buradaki Türk toplumu o kadar saÄŸlam ve saÄŸlıklı bir ÅŸekilde dimdik ayakta olacaktır' dedi.

New York BaÅŸkonsolosluÄŸu himayesinde, Amerika Türk Kadınlar BirliÄŸi (ATKB) tarafından, Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında düzenlenen defilede, Mehmet Samsar, moda tasarımcısı Mehmet Köymen'e bir de plaket armaÄŸan etti. Köymen de, kendisinin okul için bundan sonra gönüllü çalışmak istediÄŸini dile getirdi.

"Sultan'ın Koleksiyonu' defilesinde, 30 ayrı giysi, aralarında Türkiye'den gelen manken Fatma Yaman'ın da bulunduÄŸu 9 manken sundu. Osmanlı'dan Türkiye Cumhuriyeti'ne Türk kadınının deÄŸiÅŸimini podyuma yansıtan mankenlerin sunduÄŸu "Sultan'ın Koleksiyonu' izleyicilerin büyük beÄŸenisini kazandı.

Ana sponsorluÄŸunu, TCF (Turkish Cultural Foundation), The Marmara Hotel, KLM Havayollari, Marathon Line ve Barsan'ın yaptığı defileden sonra gazetecilerle konuÅŸan Mehmet . Köymen, 'Güzel bir defile oldu, özellikle amacı çok kutsal. New York'taki Türk çocuklarının hafta sonları eÄŸitim gördüÄŸü Atatürk Okulu yararına gerçekleÅŸtirdik defileyi. Bu ilk defilemizdi, baÅŸarılı olursak önümüzdeki sezon da gerçekleÅŸtireceÄŸiz' dedi.

'Sultan'ın Koleksiyonu' adli kreasyonunun, eski sultanlar olarak düÅŸünülmemesi gerektiÄŸine de deÄŸinen Köymen,, 'Su an ki Cumhuriyet kadını da, Atatürk kadını da gerçek bir Sultan bana göre. O nedenden dolayı, 'Sultan'ın Koleksiyonu' adını koyduk diye konuÅŸtu.

Source : DHA
 
Flag Counter