News Archive
Chicago Uluslararası Heykel Objeleri ve Fonksiyonel Sanat Fuarı açıldı
Radikal, 05.11.2010

ABD'de kurulu Turkish Cultural Foundation, 5 Kasım'da Chicago'da kapılarını açan 17nci Uluslararası Heykel Objeleri ve Fonksiyonel Sanat Fuarı'na Türk sanatçılar Yasemin Aslan Bakiri, Gamze Araz Eskinazi, Yasemin Sayınsoy, Yücel Kale ve Seçkin Pirim ile katıldı. 7 Kasım'a kadar sürecek SOFA Chicago Sanat Fuarı, tarihi Navy Pier'deki Festival Salonunda gerçekleştiriliyor.

SOFA Chicago Sanat Fuarı'nda bu yıl 10 ülkeden 80 galerinin katılımıyla yüzlerce sanatçı heykelden tasarıma, dekoratif sanatlardan mücevhere geniş bir yelpazede çağdaş, üç boyutlu ve fonksiyonel eserlerini sergiliyor. Turkish Cultural Foundation, beşinci kez katıldığı fuarda halen tek vakıf olma özelliği taşıyor.

Türkiye'nin Chicago Başkonsolosu Fatih Yıldız ve Turkish Cultural Foundation Detroit Direktörü Nurten Ural düzenlenen açılış resepsiyonuna katıldılar. SOFA Sanat Fuarı'nda Türkiye'yi temsil eden sanatçıların eserleri hakkında bilgiler alan Yıldız, SOFA'da Türkiye'yi başarılı şekilde temsil eden sanatçılarımızı kutladı.

Fuarı ziyaret eden binlerce koleksiyoner ve sanatsever bir dizi konferans, özel etkinlik ve VIP programlar ile karşılanıyor. Bu çerçevede Turkish Cultural Foundation standında 5 Kasım tarihinde Türk cam sanatçılarından Gamze Araz Eskinazi saat 18:00'de "Türkiye'de Cam Sanatı" ve ardından Yasemin Aslan Bakiri saat 19:00'da "Cam Sanatı ve Nazar Boncuğu" üzerine iki konferans verdiler.

Source : Radikal
 
Flag Counter