News Archive
"İnanca Yolculuk" Film Gösterimi
Hurriyet USA, 05.05.2009

Türkiye'deki Hıristiyanlık tarihini anlatan belgeselin galası New York'ta yapılacak.
ABD'li sinema oyuncusu ve yönetmen Victoria Barrett'ın Hıristiyanlığın Türkiye'deki tarihini anlatan "Journey of Faith" (İnanca Yolculuk) adlı belgesel filminin galası 8 Mayıs 2009 Cuma akşamı New York'ta gerçekleştirilecek.

ABD'deki İstanbul Üniversitesi mezunlarını bir çatı alanda toplayan IUMEZ-USA derneğinin (İstanbul University Alumni Association of USA) organize etttiği etkinlik Turkish Cultural Foundation'ın (TCF-Türk Kültür Vakfı) ana sporsorluğunda ve ATAA'nın (American Turkish Assembly Associations) sponsorluğunda New York'un gözde mekanlarından Lighthouse International'da gerçekleştirilecek. Saat 19.00'daki film gösterimi öncesinde saat 18.00'de ise Victoria Barrett'in izleyicilerle katılacağı resepsiyon düzenlenecek.

ABD'de bugüne kadar birkaç yerel televizyonda gösterimi yapılan belgesel filmin PBS tarafından ülke genelindeki çok sayıda televizyon kanalında da gösterileceği belirtildi.

Türkiye'nin 15 farklı bölgesinde çekimleri yapılan yaklaşık bir saatlik belgesel filmde Bizans İmparatorluğu'ndan günümüz Türkiyesi'ne kadar Hıristiyanlığın tarihi anlatılıyor. Belgeselde Ağri Dağı, Nemrut, Tarsus, Efes ve İstanbul gibi din konusunda tarihe tanıklık etmiş yerler konu ediliyor.

ABD televizyonlarında gösteri devam edecek belgesel filmin Türkiye turizmine özellikle de din turizmine katkıda bulunacağını belirten IUMEZ-USA yönetecileri ücretsiz film gösterimine herkesin davetli olduğunu söylediler.

Source : Hurriyet USA
 
Flag Counter