News Archive
‘Edirne Kırmızısı' Çalıştayı Gerçekleşti
Milliyet, 15.01.2018

GeçmiÅŸte uÄŸruna casusluk faaliyetleri yürütülen ‘Edirne Kırmızısı’ için Trakya Ãœniversitesi Kütüphanesi’nde çalıştay düzenlendi.

Edirne Turizm ve Tanıtma DerneÄŸi öncülüğünde Trakya Ãœniversitesinin (TÃœ) desteÄŸiyle gerçekleÅŸtirilen çalıştaya konuÅŸmacı olarak, ‘Edirne Kırmızısı’ ile ilgili araÅŸtırmalarıyla bilinen Marmara Ãœniversitesi Öğretim Ãœyesi ve Türk Kültür DerneÄŸi Danışmanı Prof. Dr. Recep KaradaÄŸ katıldı. TÃœ Rektörü Prof. Dr. Erhan TabakoÄŸlu, kentteki sivil toplum kuruluÅŸları ve kurum temsilcileriyle paydaÅŸların bir araya geldiÄŸi çalıştayda Edirne Kırmızısı’nın yol haritası belirlendi.

Çalıştayın açılışında konuÅŸan Edirne Kırmızısı’nı gündeme getiren isimlerden gazeteci Orkun Akman, rengin Edirne’de bir sinerji oluÅŸturduÄŸunu ve bu sinerjiyi etkili ve doÄŸru kullanma adına bu çalıştayı gerçekleÅŸtirdiklerini dile getirdi. Akman, “Çalıştayın asıl amacı ÅŸehirde oluÅŸan sinerjiyi etkili ve doÄŸru bir ÅŸekilde kullanabilmek, Edirne Kırmızısı hakkında saÄŸlıklı bir yol haritası çıkarmak, bu deÄŸerin tarihsel, kültürel, turistik hatta ticari anlamda ÅŸehre nasıl kazanım saÄŸlayabilir onun yol haritasını çıkarmak. Bu deÄŸeri kent hafızasına nasıl dahil edebiliriz ve bu doÄŸrultuda oluÅŸturabileceÄŸimiz sinerji ve yol haritasını nasıl etkili ve yetkili kullanabiliriz, onun için bir aradayız” dedi.

Edirne Turizm ve Tanıtma DerneÄŸi BaÅŸkanı Bülent BacıoÄŸlu da, Edirne’yle kırmızının birbirine çok yakıştığını ifade ederek, “Bu rengi nasıl yüceltiriz, nasıl ileri doÄŸru taşırız ve ÅŸehrimizin ekonomisine, kültürüne ve sosyal hayatına deÄŸerli kılarız diye buradayız. Bir söz vardır ‘Renkler ve zevkler tartışılmaz’ diye ama Edirne için tartışılmayacak bir renk varsa o da Kırmızı’dır. Edirne’yle kırmızı birbirine çok yakışıyor bir defa. Bu kırmızının ÅŸehrimize deÄŸer katacağını, turizmde çok önemli bir artı deÄŸer olacağını düşünüyorum.

Bu iÅŸbirliÄŸinde katkıları olan herkese çok teÅŸekkür ediyorum. Umarım baÅŸarılı ve saÄŸlıklı bir çalışma olur” diye konuÅŸtu.

Çalıştaya ev sahipliÄŸi yapmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Prof. Dr. Erhan TabakoÄŸlu ise “Edirne bir hazineler ÅŸehri. Yanından geçerken belki de fark edemediÄŸimiz ama altında büyük hikayeler taşıyan muhteÅŸem bir ÅŸehir. Åžimdi bu ÅŸehrin bir küçük ayrıntısını, kırmızısını masaya yatırıyoruz. Bu ÅŸehir 4 iÅŸgal gördü, göçler gördü ama ÅŸimdi bir define bulucu gibi kendi deÄŸerlerimizi, belki Amerikan kütüphanesinden, Glassgow kataloglarından ÅŸehre kazandırma çabasındayız. Bu çok kutlu, önemli bir çaba. Katkı gösteren tüm katılımcılara teÅŸekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çalıştayın açılış konuÅŸmalarının ardından Marmara Ãœniversitesi Öğretim Ãœyesi Prof. Dr. Recep KaradaÄŸ, Edirne Kırmızısı ile ilgili sunum yaptı. Çalıştay Prof. Dr. KaradaÄŸ’ın sunumu, soru ve cevaplarla gün boyu devam etti.

Source : Milliyet
 
Flag Counter