News Archive
ABD'de Türkçe Çocuk Oyunu
Hurriyet USA, 28.02.2010
New York'ta daha önce "Kanli Nigar", "Sen Olmasaydin" ve "Hisseli Harikalar Kumpanyasi" oyunlarini büyük basariyla sahneleyen topluluk, "Türk Kültür Vakfi"nin ve Fenerbahçe USA derneginin ana sponsorlugunda, bu kez de ABD'de ilk kez bir Türkçe çocuk oyununu sahneye koydu. New York'ta yasayan Türk çocuklarinin büyük ilgiyle ve zevkle izledigi oyun, ayni gün içinde 3 degisik matinede sahnelendi.

Can Dogan tarafindan yazilan, Nurullah Kalkan tarafindan yönetilen, yapimciligini Ibrahim Yazici, genel sanat yönetmenligini Duygu Erdogan'in üstlendigi renkli ve hareketli oyunun sonunda topluluk, New York Baskonsolosu Mehmet Samsar'a tesekkür etmek istediklerini belirterek kendisini sahneye davet etti. Baskonsolos Samsar da toplulugu tebrik ederek çocuklarin egitiminde tiyatronun önemli bir yer tuttugunu söyledi.

Oyunda "Ali Baba"yi canlandiran aktör Ugur Ugural, gazetecilere yaptigi açiklamada, 20 yildir tiyatronun içinde bulundugunu, tiyatroyu çok sevdigini belirterek, "Çok mutluyum, ilk kez bir çocuk tiyatrosu yaptik, o kadar heyecanliyim ki anlatamam" dedi.

Çogunlugunu çocuklarin olusturdugu seyircilerin oyuna son derece ilgi gösterdigini ve eglendigini kaydeden Ugural, Amerika'da yasayan Türk çocuklari için bu tür bir eglence bulunmadigini, o yüzden onlar için iyi bir seyler yapmanin mutlulugunu ve gururunu yasadiklarini bildirdi.
"Tüccar Kasim'i" canlandiran oyuncu-yapimci Ibrahim Yazici da, "Ali Baba ve Kirk Haramiler"in, ekiplerinin oynadigi ilk çocuk oyunu oldugunu ve ABD'de yasayan Türk çocuklari için daha önce Türkçe çocuk oyunun sahnelenmedigini ifade etti.

Amerikali çocuklarin da oyuna gelip Türk çocuklariyla beraber eglendigini söyleyen Yazici, çocuklarin oyuna katilmasindan da ayrica mutluluk duyduklarini belirtti.

"Ali Baba ve Kirk Haramiler"le ABD'nin degisik eyaletlerinde turneye çikmayi planladiklarini ve bu yönde izleyicilerden büyük bir talep oldugunu anlatan Yazici, "ABD'de Türk çocuklar nerede varsa biz bu oyunu oraya götürecegiz" dedi.
Yazici, turnelerinin ardindan da "Kesanli Ali Destani" oyunuyla yeniden Broadway'e döneceklerini bildirdi.
Source : Hurriyet USA
 
Flag Counter