News Archive
New Jersey'de Sezen rüzgarı
Cumhuriyet, 08.04.2010

Türk pop müziğinin ünlü sanatçısı Sezen Aksu, 4 Nisan'da Washington'da ve dün New York'ta dünyaca ünlü "Carnegie Hall" salonundaki konserlerin ardından ABD'deki son konserini New Jersey'de verdi.

Sezen Aksu, ünlü besteci ve piyanist Fahir Atakoğlu ve Atakoğlu'nun yönetimindeki orkestra eşliğinde, New Jersey eyaletinin Newark kentinde bulunan ünlü Performing Arts Center'daki (NJPAC) 2 bin 750 kişilik "Prudential Hall" salonunda, hayranlarına yine şarkıları, neşesi ve esprileriyle unutulmaz anlar yaşattı.

Konsere açık krem rengi gece elbisesiyle çıkan Sezen Aksu, yaklaşık 2 saat boyunca sahnede kaldığı konsere Fahir Atakoğlu'nun bestesi "Lal" şarkısıyla başladı. Sanatçı, ABD'deki son konserinde duygusal şarkılar seslendirmesinin yanı sıra neşeli, hareketli parçalarıyla da izleyenleri coşturdu.

Aksu, ABD'deki turnesinde konser salonlarından aslında hep 1,5 saat izin alındığı belirtip, ''Biz bu sınırları aştık, Amerikalılar da sabır rekoru kırdılar, New Jersey'de de bu gece böyle olacak, sizleri mutlu etmeden bu sahneden inmeyeceğim'' deyince salonda büyük alkış oldu.

Konser boyunca hayranlarının yoğun sevgi gösterilerinde bulunduğu ünlü şarkıcıya, bir ara kadın hayranlarından biri, elinde "Seni Seviyoruz Sezen" yazılı pankartla sahneye gelerek sarıldı ve çiçek verdi.

Aksu, konserin sonunda yoğun istek üzerine yeniden sahneye dönerek iki parça daha seslendirdi. Sezen'in New Jersey'de söylediği son iki parça " Kavaklar" ile "Arkadaş" oldu ve sanatçı konserin sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.

Konserin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sezen hayranları, gurbette Sezen Aksu şarkılarını dinlemenin bir başka olduğunu, şarkılardan daha da çok etkilendiklerini ve Aksu'nun mükemmel bir sanatçı olduğunu söylediler. Yabancı dinleyicilerden bir tanesi de Türkçe bilmediğini, ama Aksu'nun müziklerini çok beğendiğini, müziğin evrensel bir dil olduğunu ifade etti.

ABD'nin İngilizce yayın yapan Türk dergisi "TurkofAmerica" ile "GNL Entertainment"ın ortaklaşa organize ettiği, kurumsal sponsorluğunu Washington merkezli Türk Kültür Vakfı'nın (Turkish Cultural Foundation) yaptığı ve 10 yıllık bir aradan sonra Sezen Aksu'yu Amerika'daki hayranlarıyla buluşturan konserler serisi, New Jersey konseriyle son buldu.

Source : Cumhuriyet
 
Flag Counter